FEDERATIA ROMANA DE SCRABBLE
prezinta:

Cele mai diverse instantanee | Poze din sala | Poze de la festivitati | Poze din complex si din excursii

Reportaj

Cu oarecare strangere de inima, jucatorii de scrabble au pornit la inceput de saptamana spre Izvor, care cu trenul, care cu masina. Am descoperit un tinut care intrece in frumusete si maretie multe zone turistice consacrate din Romania. Ferit de reclamele agentiilor de turism, Complexul Sportiv National de la Izvorul Muresului este locul ideal de antrenament sau refacere pentru orice sportiv amator sau de performanta.

Primele grupuri de scrabblisti incep sa soseasca marti pe la pranz, cu o zi inainte de prima extragere din saculetul cu litere. Pana seara se adunasera deja 40 de jucatori si insotitori. Principalele trenuri, care sosesc in micuta gara Izvoru Muresului la ore imposibile din noapte, rotunjesc numarul participantilor la 100.

Tabara debuteaza cu o serie de bancuri cum numai Bebe Popa stie sa le spuna si cu vreo 10-12 partide de incalzire intre Cornel si Baronu. Holul vilei Horea devine neincapator, dar este deschis rapid un nou punct de lucru la Crisan!

Cupa Romaniei, concurs open la care ANS nu acorda puncte de performanta, ca de altfel la toate sporturile, este o competitie care naste printre jucatorii de scrabble pasiuni la fel de mari ca si campionatele nationale. Favoritii - Locomotiva Bucuresti si Farul Constanta - s-au clasat in aceasta ordine pe primele locuri in intrecerea Intercluburi. Pe locul 3 - Argus Targu Frumos, pana la ultima proba cu sanse reale de a cuceri marele trofeu!
Clic pe poze pentru marire! (Multumim pentru fotografii lui Cristian Popescu, lui Cristian Soare, lui Mihai Pantis si celor care ne vor mai trimite poze, pentru intregirea albumului Taberei.)

La Individual, jucatori debutanti, dar si nume mari din scrabble-ul romanesc, care au revenit cu aceasta ocazie in arena competitionala: Steluta Stefanescu din Braila si Constantin Uruioc - P. Neamt, pe de o parte, Theodor Marotineanu, Aurel si Trifan Coman, Ileana si Vasile Popa, Marian Iaru - pe de alta parte. Dan Laurentiu Sandu castiga mult ravnita cupa.

Alte poze din sala de concurs

Pauza dintre Cupa Romaniei si maratonul de Libere a oferit prilejulul pentru excursii si pentru memorabilul meci de fotbal, la care Farul si-a luat revansa in fata Locomotivei.
Vremea foarte buna a tinut cu excursionistii; in Tabara au ramas cativa jucatori de la Farul, cativa de la Locomotiva si cativa liberi de contract, care au incins, firesc, un meci de fotbal, la initiativa fratilor Coman.

Alte poze din Complexul Sportiv National Izvorul Muresului
Grupuri-grupuri de suporteri se indreapta spre terenul de fotbal
Cronica meciului. Locomotiva - Farul 0-1. A marcat Gosa (min. 85). Locomotiva: Uruioc (cap.) - Craciunica, Aldea N., Coman I, Coman II. Farul: Furtuna - Mirzan, Antonescu, Gosa, Grosu (cap.). Cand mai erau 5 minute pana la prelungiri, Gosa recupereaza un balon in propriul careu, paseaza la portar, Furtuna porneste vijelios in atac precum Rica Raducanu, trimite o pasa de vreo 45 de m in adancime spre dl Grosu, acesta preia pe piept, dribleaza tot ce intalneste in cale, paseaza pe stanga la Antonescu, rapida extrema a Farului centreaza spre coltul lung, Mirzan retrimite cu capul in careu, iar Gosa, bine plasat, suteaza imparabil la vinclu. Goool! Din pacate, golul nu a fost prins pe pelicula, din cauza vitezei cu care s-a desfasurat faza. Partida se intrerupe in minutul urmator, deoarece mingea se dezumfla inexplicabil.
 
Turneul 1 de partide libere se joaca in doua sali. Este si momentul de debut pentru alti jucatori: Marius Bastic, Ioanna Pardutiu, Rovana Cretu. Dan Laurentiu este in continuare in forma si castiga turneul, ca de altfel si Turneul 2.
 
Vasile Mihalache este norocosul dar si merituosul participant care castiga 2 zile de sejur la Izvor, dupa ce a rezolvat perfect problema Amintiri de la Covasna, ca de altfel si ceilalti 11 concurenti care au intrat la tragerea la sorti efectuata de Tara Palamaru.

Textul problemei. Ne intoarcem 20 de ani in timp... Pe masa arbitrilor nu sunt computere, ci 3 dictionare groase: DEX, DOOM si DLRM. Va propunem sa rezolvati o problema la care puteti folosi cuvinte din aceste dictionare, la toate formele gramaticale. Integral... partial. Se dau 24 de litere: C C C C I I I I I I I I L L L N N U U U U U ? ? (? - joker). Sa se realizeze un punctaj cat mai mare.

Solutia. 1. H8: CIULINI = 66, 2. G14: IL = 4, 3. 15D: ICUL = 5, 4. 15B: UNICUL = 6, 5. I14: IC = 5 (ad. III din DOOM), 6. 15I: CU = 2, 7. 15A: CUNICULICULtUrI = 425. Total = 513 p.

Schepsisul problemei nu era faptul ca se putea realiza x27 cu 24 de litere nu foarte diferite intre ele, ci radacina cuvantului lung: CU NICU (Oprisiu)!

Serile festive. Prima dintre ele a fost de fapt o noapte festiva. Dl Gavril Chindea - Directorul complexului - si Stefan Pall - Presedintele F.R. Scrabble - au inmanat cupele lui Dan Laurentiu Sandu si i-au felicitat pe ceilalti sportivi fruntasi, apoi a inceput distractia, cu discoteca pana la ore mici.

Alte poze de la festivitati

Dupa 20 de ani de la Covasna, mai 1985 s-au reintalnit la Izvorul Muresului, in mai 2005: Mihai Covaciu, Aurora Voinescu, Ninel Aldea, Maria Covaciu, Stefan Covaciu, Alice Mihai, Claudia Mihai, Matei Gall, Alexandru Petrescu, Stefan Pall, Valentin Craciunica, Ilie Socolov, Vasile Popa, Alexandru Manole si Dan Ghinescu.

Stefan Pall - Presedinte al F.R. Scrabble si Mihai Covaciu - organizator al Taberei de la Covasna au vorbit despre incomparabila intalnire de acum 20 de ani.

Florin Gheorghe - carol - a fost fotografiat din toate pozitiile de admiratoarele de pe ISC, insa la noi nu a ajuns niciuna dintre pretioasele poze!

Intre cele doua festivitati - un nou tur de drumetii montane: Izvorul Raului Mures, Muntele Negru, Hasmasu Mare, Piatra Singuratica, Suhardul Mare. Animatoare: Rovana si cele 4 prietene din Bucuresti, care si-au instalat corturile in tabara.

Alte poza din excursii si din Complexul Sportiv

Album Izvorul Muresului 2005

Cele mai diverse instantanee | Poze din sala | Poze de la festivitati | Poze din complex si din excursii

4 iunie 2005