Federatia Romana de Scrabble
Home

ARHIVA

Articol publicat in 12 septembrie 2006 pe www.scrabblero.ro

 

Centrul de Informare al Organizatiei Natiunilor Unite pentru Romania:

 

23-24 septembrie, Complexul Sportiv National Lia Manoliu

PACE PRIN SPORT
www.paceprinsport.ro

La 7 septembrie 2001, Adunarea Generala a ONU decidea ca, incepand cu 2002, Ziua Internationala a Pacii va fi sarbatorita in fiecare an la 21 septembrie, iar acest lucru urma sa fie adus la cunostinta tuturor militantilor pentru pace (rezolutia 55/282). S-a declarat ca aceasta Zi va fi una a non-violentei, fara focuri de arma. Tuturor natiunilor si popoarelor le-a fost adresata invitatia de a inceta orice ostilitate pe parcursul acestei Zile.

Cu prilejul Zilei Internationale a Pacii, la Complexul Sportiv National Lia Manoliu din Capitala vor fi organizate in zilele de 23 si 24 septembrie diverse activitati dedicate in principal sportului si spiritului de echipa. Mai multe detalii >>

Arena Copilariei va fi creata special pentru copii pana in 12 ani. Parintii vor putea sa isi trimita copii la joaca in playground-urile special amenajate sau in labirinturile gonflabile. Copii pot lua parte si la jocuri clasice precum de-a v-ati ascunselea, leapsa, sotron sau pot asculta povesti la sesiunea de storytelling.
Arena Sporturilor Olimpice va gazdui prin amabilitatea Federatiilor Nationale urmatoarele sporturi: tenis de camp, tenis de masa, tenis de picior, volei, badminton, hockey pe iarba, ciclism, fotbal, dans sportiv. Meciurile demonstrative realizate de profesionisti vor alterna cu competitii ad-hoc cu echipe formate din amatori.
Arena Sporturilor Urbane e dedicata in principal sporturilor extreme care pot fi practicate in oras - BMX, rolling, skating, dar va pune la dispozitia participantilor un panou de catarat, streetball si concurs de slam-dunk-uri.

Jucatorii de scrabble care nu participa la Turneul de la Piatra Neamt sunt rugati sa contacteze federatia pentru a stabili un program de activitati, impreuna cu organizatorii evenimentului.