SCT 2013 — Scrabble Champions Tournament

Federaţia Română de Scrabble

Dan Laurentiu SanduÎn anul 2013, fostul World Scrabble Championship (Campionatul mondial de scrabble în limba engleză) s-a transformat în Scrabble Champions Tournament (SCT - Turneul Campionilor la Scrabble). În principiu, formula de desfăşurare a rămas aceeaşi, adică toţi participanţii trebuie să fie invitaţi de organizatori (fiecărei ţări i s-a alocat un număr de locuri). Romania are, deocamdată, doar un singur loc, pentru care în luna iunie s-a organizat un Turneu de calificare. În urma câştigării acestui turneu, Dan-Laurenţiu Sandu a devenit reprezentantul nostru la Turneul Campionilor (SCT, Praga, 4-8 decembrie).

Reportaj de Cătălin Caba

Marti, 3 decembrie 2013

La Praga debuteaza mâine Scrabble Champions Tournament (Turneul Campionilor la Scrabble in limba engleza), noul format al campionatelor mondiale, sub egida Mind Sports International. Rezultatele vor fi transmise la adresa: http://event.poslfit.com/2013/sct-me/build/.
Aspecte de la turneu vor fi transmise in sistem de televiziune online pe www.mindsportstv.com.

Uram succes reprezentantului nostru, Dan Laurentiu Sandu!

Miercuri, 4 decembrie 2013

Sala din Praga in care se desfasoara SCT 2013 Doar locul 95, la jumatatea mondialului, pentru reprezentantul nostru, de vina fiind punctaverajul. Astazi, doar 3 victorii in 8 partide — dar ce victorii: la Austin Shin (Anglia), Max Panitch (Canada) si indianul Prabhu (rating 1782). Numai adversari tari, insa speram in sorti favorabili in debutul rundelor de maine, pentru ca Dan sa recupereze din deficit.

La varful clasamentului, thailandezul Komol Panyasophonlert si americanul Dave Wiegand au cate 12 victorii, urmati de un grup de jucatori cu cate 11 victorii — grup condus de campionul mondial en-titre Nigel Richards, care a revenit spectaculos spre finalul zilei (de la 7-4).

Mult succes lui Dan, in continuare!

Dan Laurentiu Sandu la SCT 2012Duminica, 8 decembrie 2013

Reprezentantul nostru la Mondialele de limba engleza de la Praga, Dan Laurentiu Sandu, a incheiat competitia pe locul 94 din 110 competitori, cu 14 victorii in 31 de partide si punctaveraj -645. Este, fara indoiala, un rezultat meritoriu, conform ratingului si nivelului campionatului nostru, insa mai avem mult de munca pentru cele 2 victorii in plus si pentru punctele care ne separa de prima jumatate a clasamentului. In ultima zi, Dan a reusit 5 victorii in 8 partide, intre care una la englezul Ellie Dangoor.

Campion mondial la scrabble in limba engleza (pentru a 3-a oara): Nigel Richards (Malaiezia), urmat de Komol Panyasophonlert (Thailanda).

Pe langa joc, Dan ne-a reprezentat la intalnirile cu reprezentantii celorlalte tari, ocazie cu care s-au pus bazele CSC - Campionatul de Scrabble Continental, care va fi organizat in fiecare an de cate o tara din Europa continentala.

In 2014, CSC se va desfasura la Cluj-Napoca, in perioada 10-12 octombrie, iar in 2015 in Franta, cel mai probabil la Montpellier.