Federatia Romana de Scrabble
Home

Editia 43 la VALENCIA

Rezultate complete

 

Centrul: VALENCIA, SPANIA.

Data: 10-11 martie 2007.

Organizator: Octavian Mocanu.

Jucatori:

 


 

Scurt reportaj metascreblistic de la fata locului
de Octavian Mocanu
 
Asa cum publica editia duminicala a cotidianului "Las Provincias" si in conformitate cu marturiile pline de emotie ale locuitorilor capitalei Regiunii Autonome Valenciene, doua persoane suspecte, de virsta nedeterminabila si care transportau sub brat anumite obiecte ce pareau contondente (niste table asemanatoare cu cele de sah, dar ale caror patratele erau colorate viu si tipator) au pus pe jar organele de securitate locale.
 
Simbata, inspre orele 8 seara, cu 2 inainte de a se disputa traditionalul meci dintre superputerile europene ale sportului de dat in minge cu piciorul, undeva la jumatatea distantei intre Gara de Nord si Piata Regala, la inaltimea celor 10 metri ai etajului aceluiasi hotel, s-a auzit pret de citeva secunde un debil fluierat, care de fapt, spun gurile rele, razbatuse de la o "piuleta" (petarda valenciana) pierduta in Piata Primariei. Startul celui de-al 43-lea Simultan in varianta iberica fusese luat. De o parte si de cealalta a patului, aplecati si vizibil marcati de o zi plina de evenimente excursioniste, doi suferinzi ai acestui teribil drog isi injectasera deja prima doza ce corespundea turului intii al duplicatului. Probabil si sub presiunea mai importantei sarbatori a "falles", care in momentul cel mai inoportun oferea trecerea in revista a carelor alegorice in aceeasi seara fatidica, rezultatele au lasat de dorit, in special degustarea acelei moluste atit de scumpe cu osebire noua, care, o! fatalitate a sortii, trebuie sa se numeasca cum altfel decit... belemnit!
 
Cu siguranta influentati inca de efectele psihedelice din ajun, am recidivat duminica, la cintatul cocosilor (10 dimineata), intr-o faimoasa cafenea a urbei. Si ce e mai pitoresc decit sa comanzi un croasant si in acelasi timp sa ocupi cu nonsalanta o masa cu aceeasi tabla la fel de viu colorata pe care incepi sa invirti cu frenezie jetoane ce sint tot mai tare pocnite pe masura ce timpul trece si ideile unui 15 se lovesc de o sterilitate exasperanta? Noi si noi vocable rasar pe nesimtite, care ar produce pe buna dreptate deliciul literatorilor si disperarea jucatorilor.
 
Si iata ca se zvoneste, cu glas tot mai strident si pe la tot mai multe colturi de ulita, ca cele doua simpatice si inocente chelnerite de la sus-numitul local inca isi mai pun filozofice intrebari referitoare la manifestarile irationale ce avusesera loc sub ochii lor mariti de uimire si inca lipiti de nesomn din acea placida si insorita zi duminicala...
 
A consemnat,
Un screblofil

F.R. Scrabble, 14 martie 2007