Federatia Romana de Scrabble
Home

 

LOC3 - Lista Oficiala de Cuvinte la scrabble in limba romana

LOC3 - Lista Oficiala de Cuvinte este valabila, de la 1 iulie 2005, la competitiile de scrabble in limba romana organizate sub egida F.R. Scrabble. Federatia recomanda si cluburilor de scrabble neafiliate, jucatorilor nelegitimati, tuturor organizatorilor de concursuri sa adopte LOC3.

Fondul de cuvinte-titlu. Cuvintele-titlu care genereaza dupa flexionare Lista Oficiala de Cuvinte LOC3.
Precizari. Regulile care stau la baza LOC3.

Autorii LOC3: Matei Gall si Octavian Mocanu.

Observatii:

- LOC3, lista desfasurata, care cuprinde 540.659 cuvinte, nu este publicata in clar, intr-un document text. Un cuvant oarecare de 2-15 litere poate fi cautat cu programul SCRABROM, care confirma sau infirma existenta acestuia in LOC3.

- Fara a intra aici in detalii, in LOC3 sunt cuprinse toate cuvintele (si formele flexionare ale acestora) din DEX, editia 1998, precum si un numar restrans de cuvinte din alte surse. Daca doriti sa faceti o observatie cu privire la lipsa din LOC3 a unui cuvant corect sau, din contra, la existenta unui cuvant sau a unei forme flexionare gresite, va rugam sa cercetati cu atentie lista si precizarile din cele doua fisiere de mai sus. Apoi, daca este cazul, scrieti autorilor LOC3: galllATrdslink.ro si Octavian.MocanuATuab.es.

F.R. Scrabble, 8 februarie 2006